Фахівці Борщівського районного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію для учнів 8-х класів Борщівської ЗОШ № 1 у місцеву піцерію « МІSTO».
Юних відвідувачів гостинно зустрів власник піцерії Степан Чопик. Учні дізналися, що піца є однією з найпопулярніших страв у світі, побачили процес її приготування та випічки на дровах, ознайомилися із видами цієї страви, секретами піцайол.
«Вперше слово «піца» згадується далекого 997 року в Італії, а перші рецепти цієї страви зустрічаються ще давніше - у І ст. до н.е. До нашого раціону піца потрапила відносно недавно. Професія кухаря-піцайоло користується попитом, і хоч видається, що бути піцайоло – справа проста, та насправді, аби стати професіоналом, вчитися потрібно роками», - зауважив Степан Чопик.
Фахівець РЦЗ Ірина Галян розповіла, що ця професія передбачає не лише любов до кулінарії, а й розвинений нюх, вміння добре розпізнавати відтінки смаків, гарний окомір, спритні руки, художній смак, працьовитість, доброзичливість. Майстер повинен знати рецептуру тіста та різної начинки для піци, володіти технологією випічки.
У профорієнтаційному заході взяли участь 52 учні Борщівської ЗОШ № 1.