24.07.2020 | 11:24

Суші-бари досить новий напрямок у сфері громадського харчування, який стрімко розвивається. Працювати у такому закладі цікаво і перспективно.

Тернопільський підприємець Микола Ордеха вирішив розширити свій бізнес і відкрити в Збаражі перший заклад японської кухні. З метою підбору кадрів він звернувся у Збаразьку районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості.

Кілька безробітних краян зацікавилися роботою у такому закладі.

Так, збаражанка Діана Дозорців у свій час успішно завершила навчання у коледжі за професією кухар, але оскільки заклад з виготовлення суші має свою специфіку, була направлена на стажування безпосередньо на робочому місці у кафе-бар «NORI». До слова, стажування зараз є однією із самих популярних програм служби зайнятості з підвищення кваліфікації безробітних, які мають не достатньо досвіду практичної роботи.

Безробітну Анжелу Федорів також захопила робота у суші-барі, де вона виявила бажання працювати офіціантом. Діана була направлена Збаразькою районною філією Тернопільського ОЦЗ на індивідуальне навчання в Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості. Серед переваг індивідуальної форми навчання - проходження виробничої практики безпосередньо на потенційному робочому місці. 

На сьогоднішній день Діана і Анжела завершили навчання та успішно працюють у кафе-барі «NORI». 

«Мені подобаються нові працівниці. Вони професійні, старанні, акуратні в роботі та ввічливі у спілкуванні з клієнтами. Зараз, враховуючи карантинну ситуацію, працюємо за адресною доставкою замовлень та замовлень на виніс. Проте, асортимент продукції не зменшується, а розширюється. Відвідувачі можуть замовити «Філадельфію з лососем», «Мурукаї темпура», «Мон рол», «Рол Nori» (фірмовий), «Букобан з вугрем» та багато інших екзотичних страв японської кухні. А мій кваліфікований персонал порадить, яку страву обрати, якісно її приготує та доставить», - говорить власник кафе Микола Ордеха.