17.12.2018 | 15:24

Фахівці Бережанської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію для дев’ятикласників Бережанської гімназії ім. Б.Лепкого до ресторану «Анатоль».

Адміністратор закладу Тетяна Шкляр розповіла про історію заснування, умови, режим праці та перспективи розвитку ресторану.

Олена Женчак, маркетолог закладу, поінформувала учнів про професії, без яких неможливе існування сучасного ресторанного бізнесу, це - кухар, помічник кухаря, офіціант, маркетолог, бармен, адміністратор залу, бухгалтер ін, а також зазначила навчальні заклади, де можна оволодіти даними професіями.

Для юних учасників офіціанти закладу провели майстер-клас із сервірування столу, розповіли яких основних правил необхідно дотримуватися при обслуговуванні клієнтів, ділилися секретами своєї професійної успішності.

«Той, хто прагне пов’язати свою трудову діяльність з цим ремеслом, повинен бути комунікабельним, витривалим, доброзичливим, знати основи психології, меню, компоненти страв, їхню сумісність з алкогольними напоями»,- зазначила офіціантка Христина.