25.01.2017 | 10:25

Ефективною формою роботи служби зайнятості з пошуку претендентів на вільні робочі місця є проведення Днів відкритих дверей на виробництві. Це один з найдієвіших способів допомоги громадянам у подальшому працевлаштуванні, а роботодавцям – у підборі необхідних працівників.

Саме з цією метою Шумський районний центр зайнятості провів для безробітних та випускників ДНЗ «Шумське ПТУ» презентацію роботодавця Віктора Павлюка, який є власником ресторану «Стодола».

– Найстаріша професія на землі – кухар. Хочеш бути визначною людиною – стань першокласним кухарем, хочеш стати усіма шанованою людиною – стань шеф-кухарем, а якщо хочеш, щоб тебе любили всі жінки і діти в світі – стань кондитером, – такими словами звернувся до присутніх на заході приватний підприємець.

Він розповів про історію заснування закладу, перспективи розвитку, про умови праці та її оплати. Його вимоги до працівників прості: кваліфікованість, активність, доброзичливість, уважність до клієнтів, відповідальність, чесність, комунікативні здібності.

Учасники Дня відкритих дверей оглянули кухонні приміщення, банкетний зал, бар; поспостерігали за роботою кожного підрозділу ресторану; поспілкувалися із працівниками «Стодоли».

Директор райцентру зайнятості Наталя Ванжула зазначила, що здобувши професію кухаря, можна не тільки працювати у приватних фірмах, але й відкрити власну справу. Вона поінформувала присутніх також про стан, основні тенденції ринку праці району.

Профконсультант РЦЗ Леся Король розповіла про професії, без яких неможливе існування сучасного ресторанного бізнесу: кухар, кондитер, офіціант, бармен, технолог харчової промисловості, менеджер ресторанного бізнесу тощо.

А начальник відділу взаємодії з роботодавцями райцентру зайнятості Інна Присяжнюк зауважила, що протягом 2016 року в ресторані «Стодола» укомплектовано 6 вакансій, зокрема, до роботи стали 2 адміністратори, 2 менеджери (управителя) із допоміжної діяльності у сфері фінансів, 1 кухар і 1 бармен. Три особи були направлені на тимчасові роботи кухарями, а після закінчення таких робіт одній безробітній було надано постійне місце праці. На даний момент у роботодавця актуальною є вакансія продавця продовольчих товарів.

До слова, Віктор Павлюк постійно дбає про розвиток свого бізнесу і турбується про закупівлю нового обладнання у зв’язку з розвитком ресторанних технологій. Він створює хороші умови праці для свої працівників.